Powered By Blogger

понеделник, 27 май 2013 г.

Как да си направим бързо и евтино подхранваща маска за коса

 
   Ще ви споделя моя трик за приготвяне на маска за коса. Използвам купена маска за коса  като към нея добавям  няколко капки масло от макадамия или арганово масло. В случая съм избрала маска за коса с авокадо от Alverde и маслото за коса Macadamia.




   Тъй като опаковката на маската не позволява да смеся двата продукта, използвам кутия от друга маска. Вие може да използвате кутия от крем, от лекарства или каквото ви е под ръка, ако купената маска не е в подходяща опаковка. След като съм изсипала съдържанието на маската в удобна за мен кутия, добавям маслото от макадамия на око - не трябва да се прекалява с количеството, защото маската ще се отмива трудно.




   Разбърквам като използвам обикновена сламка и маската ми за коса е готова. Целта е маската да подхранва дълбоко изтощената и накъсана коса, защото маслата имат много добро влияние върху състоянието на косъма. В повечето случаи маските за коса, които се предлагат по магазините, нямат толкова подхранвящ ефект, а комбинацията с маслото е наистина ефективна и прави косата плътна и загладена. А и комбинацията не излиза скъпо като професионалните маски, които се продават в специализираните магазини.


Няма коментари:

Публикуване на коментар